Новини

Министър Ивайло Калфин търси възможности за повече услуги за възрастните хора

15 октомври 2015 | 23:12 | фокус

Министър Ивайло Калфин търси възможности за повече услуги за възрастните хора. Това каза Ивайло Калфин при посещението си в Дневен център за хора с увреждания „Дар” в Търговище.

Той подчерта, че ще се търси възможности за старите хора като намери пари от бюджета си от 1 милиард и 100 милиона лева с които министерството му разполага

„Борим се с Министерството на финансите да се увеличи субсидията за различните видове социални услуги, но е въпрос на възможности на държавата, на бюджета”, каза Ивайло Калфин. Той посочи, че сред неговите приоритети е увеличаването на работните заплати на заетите в социалната сфера и ромите, но благодари на ползвателите на услугите на Дневния център за възрастни хора, че и те поставят този проблем. „Това действително ми е първи приоритет, не е много популярно, ще кажат хората дайте повече пари за социални услуги, но не може работещите в тази сфера да стоят на минимални работни заплати, няма как да искаме качество, хубаво е, че и вие го поставяте като проблем”, каза министър Калфин. По рано през деня той проведе среща в областната управа в Търговище, разговаря и с приемни родители и с родители на деца с увреждания.